Ensihoidon erikoislehti Systolen someskaba – Ihmeellinen kilpailu – alkaa. Ensihoidon opiskelijoista kootut 3-henkiset tiimit kisaavat syksystä ’22 kevääseen ’23. Kilpailussa tehdään somepäivityksiä Systolen somekanaviin. Kilpailun voittaja saa liput toukokuussa ’23 järjestettäville Akuuttihoitopäiville. Kerää joukkue ja ilmoittaudu nyt!

Ihmeellinen kilpailu etsii ensihoidon opiskelijoista koottuja 3-henkisiä tiimejä. Tehtävänä on valmistaa somepostauksia ja postata ne Systolen some-alustoille (Facebook, Instagram ja TikTok). Postaukset pisteytetään alustan statistiikan sekä Systolen juryn mukaisesti siten, että pääpaino pisteytyksessä säilyy alustan statistiikkaan perustuvan menestyksen mukaan.

Kilpailun sometilit:

Facebook: @SystoleLehti

Instagram: @systole_lehti

TikTok: @systole_lehti

 

Toimi näin!

Kerää koulustasi kolmen hengen tiimi ja osallistukaa sillä Ihmeelliseen kilpailuun. Yhdestä koulusta voi osallistua useampikin joukkue. Ihmeelliseen kilpailuun ilmoittaudutaan tiimin esittelypostauksella, jota ei vielä pisteytetä.

Postauksessa tulee olla kuva sekä lyhyehkö tiimikuvaus. Jämäkkä taisteluhuuto, motto tai muu manööveri auttaa asiaa. Vaihtoehtoisesti skabaan voi ilmoittautua maksimissaan kahden minuutin mittaisella videolla. Mikäli tiimi valitsee kuvasta ja tekstistä koostuvan esittelyn, tulee tekstiosuus pitää mahdollisimman lyhyenä (maksimissaan noin 500 merkkiä välilyönteineen).

 

Näin se menee

Kilpailu alkaa syyskuussa 2022, jonka aikana joukkueet tekevät ensimmäisen kilpailutehtävän. Tämän jälkeen kilpailutehtävä annetaan kerran kuukaudessa siten, että viimeinen tehtävä annetaan maaliskuussa ’23. Kilpailutehtävä annetaan kuun ensimmäisenä päivänä ja se tulee palauttaa kuukauden viimeiseen päivään mennessä tai postata Systolen somekanavaan annettuna ajankohtana. Asia ohjeistetaan tarkemmin lähempänä kilpailua. Syksyn ja kevään aikana tehdään yhteensä seitsemän kilpailutehtävää. Voittaakseen kilpailun on suoritettava kaikki 7 tehtävää. Voittaja selviää huhtikuun loppuun mennessä.

 

Speksejä kilpailupostauksille

Kilpailutehtävän ollessa video sen tulee olla alle kolme minuuttia pitkä. Videopostauksen yhteydessä julkaistavaan saateteksiin kirjoitetaan: ”Ihmeellinen kilpailu, kilpailutehtävän nimi ja joukkueen nimi.”

Kilpailutehtävän koostuessa kuvista ja tekstistä, siinä tulee olla maksimissaan viisi kuvaa ja tekstissä maksimissaan 500 merkkiä välilyönteineen.

Kilpailutehtävistä annetaan pisteitä levikin ja sen saaman huomion mukaan sekä Systolen juryn antamien pisteiden mukaisesti. Pääpaino pisteytyksessä on postauksen menestymisessä somessa.

Kunkin kilpailutehtävän yhteydessä annetaan tarkemmat ohjeet.

Kisan päätteeksi eniten pisteitä kerännyt joukkue saa kolme pääsylippua toukokuussa 2023 järjestettäville Akuuttihoitopäiville.

Huom! Kaikilta videoissa ja kuvissa esiintyviltä sekä niiden kuvaajilta on oltava lupa videoiden tai kuvien julkaisuun. Videoiden, kuvien, äänien ja tekstien tulee olla itse tuotettuja ja teostovapaita. Sosiaalisen median kanavilla tarjolla olevia teostovapaita ääni- ja grafiikkatiedostoja sekä kanavien ominaisuuksia saa kuitenkin käyttää.

Huumori ja hauskanpito on sallittua ja suotavaa, mutta sitä on tarjoiltava hyvän maun mukaisesti sekä muita ihmisiä ja organisaatioita kunnioittaen.

 

Kilpailun pisteytys

Kilpailutehtävistä annetaan pisteitä postauksen menestymisen mukaan sekä Systolen juryn antamien bonuspisteiden mukaan.

Kilpailutehtävän postaamisen jälkeen statistiikka luetaan kolmen vuorokauden kuluttua. Pisteitä jaetaan viidessä eri kategoriassa. Kussakin kategoriassa viisi parasta saa pisteitä siten, että parhaiten menestynyt saa 5 pistettä ja siitä seuraava aina pisteen vähemmän. Viidenneksi ja kuudenneksi selviytyneet saavat molemmat yhden pisteen. Aina jaetaan pisteet 1-5, vaikka johonkin kategoriaan tulisikin jaettuja sijoituksia.

Kategoriat:
-Kattavuus/Levikki (Laajin levikki)
-Jaot (eniten jakoja)
-Reaktiot (eniten reaktioita)
-Uudet seuraajat (eniten uusia seuraajia)
-Kommentit (eniten kommentteja)
jokaisesta kategoriasta on mahdollista saada 1-5 pistettä, joten täydet statistiikan mukaan annetut pisteet yhdestä kilpailusta on 25.

Lisäksi Systolen juryn jakaa bonuspisteitä jokaisen tehtävän jälkeen. Jokainen raadin jäsen (3 henkeä) antaa yhden pisteen suosikilleen. Ne voivat mennä kaikki samalle tiimille tai jakautua monen tiimin kesken. Juryn bonuspisteitä on jaossa 3/tehtävä.

Systolen jury käsittelee ongelmatilanteet ja antaa niistä päätöksen, josta ei voi valittaa. Ainakaan kovin paljon.

 

Piirros: Helmi Partanen